Inge van der Leij-Hemmen

Inge van der Leij-Hemmen

Kinderen

Inge van der Leij-Hemmen (1970) studeerde ergotherapie aan de HVA in Amsterdam (1988-1992). Na de opleiding werkte zij van 1992 tot 1998 in de kinderrevalidatie van het revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee.

Van 1998 tot 2000 werkte zij als vrijwilliger voor VSO in de kinderrevalidatie in Guyana. In de jaren 2000 tot 2007 werkte zij met veel plezier op de afdeling revalidatie van het AMC-Emma Kinderziekenhuis. In deze periode behaalde zij haar European Masters of Science in Occupational Therapy (Stockholm 2003). In 2007 is zij met haar gezin teruggegaan naar Drenthe. Na een periode in het UMCG (Groningen) gewerkt te hebben heeft zij een praktijk voor kinderergotherapie geopend. Daarnaast werkte Inge in de kinderrevalidatie van het Wilhelminaziekenshuis in Assen (WZA).

Specialisaties binnen de kinderergotherapie heeft zij op het gebied van: Niet aangeboren hersenletsel (NAH), meervoudige handicap, spalkbehandeling bij aangeboren handletsel of spasticiteit, spina bifida, complexe zitproblemen in bijvoorbeeld de rolstoel, neurorevalidatie (voorheen NDT) bij kinderen met cerebrale parese vanaf 0 jaar en handelingsproblemen door problemen met de sensorisch informatieverwerking . Zij staat in het kwaliteitsregister Paramedici geregistreerd als ergotherapeut en kinderergotherapeut.

In het AMC-Emma Kinderziekenhuis en tijdens de Masters studie heeft ze zich kunnen specialiseren in de behandeling van kinderen in een (sub)comateuze toestand. Voor deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een observatie volgens de Reha-Pro methode, waarbij geobserveerd wordt hoe het kind reageert op dagelijkse handelingen die er met hem worden uitgevoerd en wordt er een advies gegeven over het aanbieden of wegnemen van dagelijkse prikkels. Hierdoor krijgt het kind een optimale kans zich te ontwikkelen en te reageren op zijn omgeving en de handelingen die met hem worden uitgevoerd.

Inge van der Leij is aangesloten bij KETP (kinderergotherapie praktijken) en lid van de Adviesgroep Kind en Jeugd van Ergotherapie Nederland. Inge schreef samen met Margo van Hartingsveldt, Marjon ten Velde en Jolien van den Houten het Beroepsprofiel Kinderergotherapie voor Ergotherapie Nederland, uitgave 2015. Zij is docent aan de postHBO opleiding Kinderergotherapie van Ergotherapie Nederland, locatie Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

Karin van Ess-Bijsterveld

Karin van Ess-Bijsterveld

Kinderen

Karin van Ess-Bijsterveld (1962) is ergotherapeut en heeft zich in 2016 aangesloten bij Ergotherapie in Drenthe in de maatschap.

Karin richt zich op de behandeling van kinderen.

Nynke Liesker-Fopma

Nynke Liesker-Fopma

Volwassenen

Nynke Liesker-Fopma (1970) studeerde Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen (1995). Ze wilde echter minder theoretisch en meer praktisch aan de slag en volgde daarom ook de opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (1999).

Na de studie Ergotherapie deed ze ervaring op in verpleeg- en verzorgingshuis Anholt te Assen. Toen de kans zich voordeed om te gaan werken in het Universitair Revalidatie Centrum Beatrixoord te Haren greep ze deze kans met beide handen aan. Hier werkte ze op de afdeling Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en volgde ze de cursus Neurorevalidatie voor volwassenen, voorheen NDT.

In 2009 verhuisde Nynke met haar gezin naar Drenthe. Na een ruime sabbatical waarin ze allerlei andere activiteiten heeft opgepakt (zoals de vakopleiding kleermaker en costumière), ontstond toch weer het verlangen om haar werk in de Ergotherapie op te pakken. Nynke richt zich op de behandeling en begeleiding van volwassenen en ouderen.

Monique Gebben

Monique Gebben

Volwassenen

Monique Gebben (1989) studeerde ergotherapie aan de HAN te Nijmegen van 2006 tot 2010. Aansluitend is ze bij Ergotherapiepraktijk Assen en het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen gaan werken. In 2015 heeft ze zich bij Ergotherapie in Drenthe aangesloten in de maatschap.

Monique heeft de cursussen Ergotherapie en COPD (2010), Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers aan huis (2010), de AMPS (2012) en de NLP Practitioner (2017/2018) gevolgd.

Sinds de oprichting van de landelijke werkgroep Ergotherapie en COPD in 2012 is Monique hier bij aangesloten. Deze werkgroep houdt zich bezig met richtlijnontwikkeling.

Monique richt zich op de behandeling en begeleiding van volwassenen en ouderen.