Inge van der Leij-Hemmen

Inge van der Leij-Hemmen

Kinderen

Inge van der Leij-Hemmen (1970) studeerde ergotherapie aan de HVA in Amsterdam (1988-1992). Na de opleiding werkte zij van 1992 tot 1998 in de kinderrevalidatie van het revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee.

Van 1998 tot 2000 werkte zij als vrijwilliger voor VSO in de kinderrevalidatie in Guyana. In de jaren 2000 tot 2007 werkte zij met veel plezier op de afdeling revalidatie van het AMC-Emma Kinderziekenhuis. In deze periode behaalde zij haar European Masters of Science in Occupational Therapy (Stockholm 2003). In 2007 is zij met haar gezin teruggegaan naar Drenthe en heeft zij naast haar werk in het UMCG (Groningen) de praktijk voor kinderergotherapie in Drenthe geopend.

Specialisaties binnen de kinderergotherapie heeft zij op het gebied van: Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), meervoudige handicap, spalkbehandeling bij aangeboren handletsel of spasticiteit, spina bifida, complexe zitproblemen in bijvoorbeeld de rolstoel en neurorevalidatie bij kinderen met cerebrale parese vanaf 0 jaar. Zij staat in het Kwaliteitsregister Paramedici geregistreerd als ergotherapeut en kinderergotherapeut.

Inge is naast kinderergotherapeut ook werkzaam als docent-onderzoeker ergotherapie op de Hanzehogeschool in Groningen en aan de post HBO opleiding specialisatie kinderergotherapie van Ergotherapie Nederland.

Karin van Ess-Bijsterveld

Karin van Ess-Bijsterveld

Kinderen

Karin van Ess-Bijsterveld (1962) studeerde ergotherapie bij Pro Education (2012-2016).

Na haar diploma juwelier/goudsmid (1983) heeft Karin ruim 25 jaar in het juweliersvak gezeten. In 2012 besloot zij het roer volledig om te gooien en te gaan studeren. In 2016 is Karin afgestudeerd als ergotherapeut.

Gedurende haar studie kwam Karin erachter dat haar hart bij de kinderergotherapie ligt. Na haar studie heeft zij haar kennis uitgebreid met de cursussen Sensorische Informatieverwerking (2017/2018) en Floortime (2018).

Monique Gebben

Monique Gebben

Volwassenen

Monique Gebben (1989) studeerde ergotherapie aan de HAN te Nijmegen van 2006 tot 2010. Aansluitend is zij bij Ergotherapiepraktijk Assen en het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen gaan werken. In 2015 heeft zij zich bij Ergotherapie in Drenthe aangesloten in de maatschap.

Monique heeft de cursussen Ergotherapie en COPD (2010), Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers aan huis (2010), de AMPS (2012), de NLP Practitioner (2017/2018), de NLP Master Practitioner (2019/2020) en de mBIT Coach Opleiding (2022) gevolgd.

Monique richt zich op de behandeling en begeleiding van volwassenen en ouderen.

Nynke Liesker-Fopma

Nynke Liesker-Fopma

Volwassenen

Nynke Liesker-Fopma (1970) studeerde Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen (1995). Ze wilde echter minder theoretisch en meer praktisch aan de slag en volgde daarom ook de opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam (1999).

Na de studie Ergotherapie deed ze ervaring op in verpleeg- en verzorgingshuis Anholt te Assen. Toen de kans zich voordeed om te gaan werken in het Universitair Revalidatie Centrum Beatrixoord te Haren greep ze deze met beide handen aan. Hier werkte ze op de afdeling Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en volgde ze de cursus Neurorevalidatie voor volwassenen, voorheen NDT.

In 2009 verhuisde Nynke met haar gezin naar Drenthe. Na een ruime sabbatical waarin ze allerlei andere activiteiten heeft opgepakt (zoals de vakopleiding kleermaker en costumière), ontstond toch weer het verlangen om haar werk in de ergotherapie op te pakken. Nynke richt zich op de behandeling en begeleiding van volwassenen en ouderen.

Petra Torenbosch-Post

Petra Torenbosch-Post

Volwassenen

Petra Torenbosch-Post (1976) is de praktijk komen versterken. Vanaf augustus 2019 is zij werkzaam zijn voor Ergotherapie in Drenthe.

Petra studeerde Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na jaren werkzaam te zijn geweest besloot ze haar hart te volgen en startte de opleiding ergotherapie.

Tijdens de opleiding volgde ze de minor neurorevalidatie en deed ze ervaring op met de doelgroep volwassenen en ouderen binnen de geriatrische revalidatiezorg, het verpleeghuis en in de eerste lijn.

Petra richt zich op de behandeling en begeleiding van volwassenen en ouderen.